Iets speciaals bij onze leden

Wij trachten U op de hoogte te houden over bijkomende bijzondere oecumenische activiteiten ingericht door onze leden, voor zover wij zelf de informatie krijgen.
————————————————————————————————————————–

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Nuttige websites over het Lutherjaar in Belgie

www.luther2017.be/events/
Deze website zal het hele jaar 2017 actief blijven en is het officiële verzamelpunt van de Antwerpse protestanten.

www.REFO2017.be
is de website van VPKB over activiteiten met betrekking tot het Lutherjaar.

Wereldgebedsdag!

Thema 2018: “En God zag dat het GOED was”

Liturgie uit Suriname in de centrale viering in Antwerpen op vrijdag 2 maart 2018 om 20.00 uur.

Protestantse Kerk  –   Christusgemeente  –  Bexstraat 13  –  2018 Antwerpen

info: veronicakuchenbecker@gmail.com.

De huidige stadspredikant ds. Ina Koeman gaat dit jaar met pensioen en neemt officieel afscheid in een feestelijke dienst op zondag 24 juni a.s.

Ds. Petra Schipper mag als nieuwe stadspredikant dit werk in de stad vanuit het Protestants Sociaal Centrum verderzetten.

De bevestigingsdienst voor Petra Schipper vindt plaats op zondag 4 maart 2018 om 15.00 uur in de Brabantse Olijfberg in de Lange Winkelstraat 5, 2000 Antwerpen.

Van harte welkom.

Op vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart vindt de 3e editie van 24 uur voor de Heer plaats in de Kapijcijnenkerk aan de Ossenmarkt. Dit wordt georganiseerd door de Minderbroeders Kapucijnen, in samenwerking met Federatie Antwerpen-Noord en Inspirelli Antwerpen.
Op vrijdag 9 maart beginnen we met een feestelijke eucharistieviering om 19:00 voorgegaan door Mgr. Bonny en vicaris Bart Paepen.
Op zaterdag 10 maart sluiten we om 18:00 af met een eucharistieviering door de Poolse gemeenschap.
In de uren daar tussen in is er ruimte voor aanbidding, al dan niet in stilte, al dan niet geleid door een gemeenschap uit de buurt.
Graag nodigen we u en uw gemeenschap van harte uit om mee te komen doen. Als uw gemeenschap graag een uur gebed mee opneemt en wil leiden, dan horen we dat graag en dan zien we wat past.
Saskia van den Kieboom
PW federatie Antwerpen Noord

Het Boek van de maand
Boekvoorstellingen in de kathedraal

Graag nodigen wij u vriendelijk uit voor ‘Het Boek van de maand’ boekvoorstellingen in de kathedraal.

Timothy Radcliffe
What is the
Point of
Being a
Christian?

Van harte welkom op de twaalfde editie van “Het boek van de maand”

Over de betekenis van christen-zijn in een immer veranderende cultuur.

Zondag 14 januari 2018 om 15.30 uur. Welkom zonder inschrijving.

Vrije toegang via de Handschoenmarkt
U wordt vriendelijk uitgenodigd om nadien deel te nemen aan de vesperdienst om 17u in de kathedraal.
Kennismaking met een hedendaagse en relevante verwoording van Christelijk geloven.

Met de steun van de vzw Maria-Elisabeth Belpaire.

INSCHRIJVEN via http://www.dekathedraal.be/nl/boekvandemaand.htm

De Kathedraal is voortaan gratis toegankelijk voor inwoners Provincie Antwerpen
Sinds 1 januari 2016 kunnen de inwoners uit de provincie de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen gratis bezoeken. Op die manier wil de kathedrale kerkfabriek de provincie Antwerpen danken voor de vijftig jaar durende restauratie van het kerkgebouw, die de provincie in 2015 heeft afgerond.