Iets speciaals bij onze leden

Wij trachten U op de hoogte te houden over bijkomende bijzondere oecumenische activiteiten ingericht door onze leden, voor zover wij zelf de informatie krijgen.
————————————————————————————————————————–

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Nuttige websites over het Lutherjaar in Belgie

www.luther2017.be/events/
Deze website zal het hele jaar 2017 actief blijven en is het officiële verzamelpunt van de Antwerpse protestanten.

www.REFO2017.be
is de website van VPKB over activiteiten met betrekking tot het Lutherjaar.

In het kader van het Lutherjaar vindt er een tentoonstelling plaats in de Sint Andrieskerk in Antwerpen.

Deze tentoonstelling ‘EEN LUTHERSE LENTE IN ANTWERPEN’ wordt feestelijk geopend met een vernissage op donderdag 3 augustus 2017 om 19.00 uur.

Het volledige project loopt van 4 augustus tot 31 oktober 2017.

De Sint-Andrieskerk is open van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur (ingang via de Sint Andriesstraat ); zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

In de namiddag van 14.00 tot 17.00 uur via de Waaistraat (hoofdportaal).

Maarten Lutherplein

Op 31 oktober 2017 is het dag op dag de 500ste verjaardag van de Reformatie.

Op die dag zal rond de middag het verharde gedeelte van het Muntplein in Antwerpen naar Luther vernoemd worden: het “Maarten Lutherplein”. Dit in aanwezigheid van de Duitse ambassadeur in België en meerdere hoogwaardigheidsbekleders.

In de namiddag zal de tentoonstelling ‘Lutherse lente’ in de St. Andrieskerk officieel afgesloten worden.

’s Avonds is er een feestelijke eredienst met de gezamenlijke viering van 500 jaar Reformatie door de Antwerpse kerken in de Protestantse Kerk aan de Lange Winkelstraat.

Lezingen UCSIA

In het kader van het Lutherjaar organiseert UCSIA een aantal lezingen met internationaal gerenommeerde Lutherkenners.

Deelname is gratis. Wel graag vooraf inschrijven op www.ucsia.org.

• 9 november 20.00 uur: Luther en het Jodendom, Dr. Thomas Kaufmann (Göttingen). (Engels). Hof van Liere, Antwerpen.
  • 23 november 20.00 uur: Religie, media en propaganda , Dr. Andrew Pettegree (St. Andrew). (Engels). Universiteit Antwerpen Stadscampus, lokaal R.008.
  • 14 december 20.00 uur: Leven en werk van Luther, Dr. Heinz Schilling (Berlin). (Engels). Hof van Liere, Antwerpen.

Het Boek van de maand
Boekvoorstellingen in de kathedraal

Graag nodigen wij u vriendelijk uit voor ‘Het Boek van de maand’ boekvoorstellingen in de kathedraal.

Mag ik? Dank je. Sorry.
Vrijmoedige dialoog over relaties, huwelijk en gezin.

Mgr. Johan Bonny, Roger Burggraeve & Ilse Van Halst
Uitgeverij Lannoo

Vrije toegang via de Handschoenmarkt
U wordt vriendelijk uitgenodigd om nadien deel te nemen aan de vesperdienst om 17u in de kathedraal.
Kennismaking met een hedendaagse en relevante verwoording van Christelijk geloven.

Met de steun van de vzw Maria-Elisabeth Belpaire.

INSCHRIJVEN via http://www.dekathedraal.be/nl/boekvandemaand.htm

De Kathedraal is voortaan gratis toegankelijk voor inwoners Provincie Antwerpen
Sinds 1 januari 2016 kunnen de inwoners uit de provincie de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen gratis bezoeken. Op die manier wil de kathedrale kerkfabriek de provincie Antwerpen danken voor de vijftig jaar durende restauratie van het kerkgebouw, die de provincie in 2015 heeft afgerond.